6 טיפים למתגרשים

לעתים זוגות שבחרו להינשא זה לזו באהבה גדולה מגלים שהם עומדים בפני שוקת שבורה, כשהזוגיות שלהם מתקשה לעמוד במבחן הזמן ובתלאות היומיום. לרוע המזל, פעמים רבות כאשר מתקבלת ההחלטה להתגרש, אנשים נקלעים מבלי משים לסבך של ריבים, האשמות ומסכת של התחשבנות בלתי פוסקת, מה שהופך את תהליך הגירושין לקשה מנשוא לשני הצדדים וגם לילדים, כאשר אלו מעורבים בהליך.

את המדריך הבא כתבנו למען זוגות שחשוב להם למצות את זכויותיהם בהליך הגירושין אך בד בבד מעוניינים גם להימנע מגירושין מכוערים וטראומטיים.

במסגרת המדירך תוכלו למצוא 6 טיפים מועילים למתגרשים, שנועדו לסייע לכם לגשת להליך הפרידה ממקום מכבד, מחושב ורגוע יותר, כדי להיטיב גם איתכם וגם עם ילדיכם ברמה המיידית ובטווח הארוך.

טיפ ראשון: לגירושין כדאי להתכונן מראש

הגעתם להחלטה הקשה כי ברצונכם להתיר את קשרי הנישואין עם בן או בת הזוג עימם חלקתם את חייכם עד כה? זה הזמן להתחיל ולרכז כל מסמך שעשוי להיות רלוונטי להליך. אנו ממליצים לכם לרכז במסודר את כל החומרים עוד לפני שתודיעו לבני זוגכם על רצונכם להתחיל בהליך גירושין.

חשיבות ההתארגנות המוקדמת טמונה בכך שבלהט היצרים המעורבים בהליכי גירושין, לאנשים יש נטיה להסתיר מסמכים חשובים, כמו אישורים, חוזים ושאר אסמכתאות שימושיות הקשורות בחסכונות, ממון וקניין משותף, אשר מחלוקתם הם יעדיפו להימנע עד כמה שיתאפשר להם.

למשל, כדי שתהיה לכם אפשרות להוכיח בבית הדין בו יתקיים הליך הגירושין שלכם, שבני זוגכם הם בעלי הכנסות בשיעור נתון, או שיש בבעלותם נכס ספציפי, יהיה עליכם להציג לערכאה המטפלת מגוון של טפסים והוכחות רלוונטיות. מאחר ובמקרים רבים, הנושא של ניהול הכספים והנכסים במשפחה נוטה להתרכז בידי אחד מבני הזוג בלבד, במסגרת הליך הגירושין – קורה פעמים מזומנות שבן הזוג השני יוצא מההליך בידיים ריקות.

לכן חשוב להיות ערניים, ולפני הכניסה להליכי הגירושין, לדאוג לארגן מבעוד מועד קלסר מסודר הכולל צילומים של כל המסמכים והראיות שיכולים להתגלות כשימושיים בהקשר של חלוקת הממון והנכסים בהליך הגירושין.

 

טיפ שני: חשבו על פתרונות דיור

האם רשום על שמכם נכס נדל"ן המשותף לכם ולבני זוגכם? במידה ואתם עומדים לפתחו של הליך גירושין, סביר שאחד מכם ידרש לפנות את הנכס בו אתם מתגוררים בקרוב. לכן מומלץ לצלצל או להגיע לפגישה בבנק למשכנתאות בקרוב, ולבדוק כמה יעלו לכם תשלומי המשכנתא החודשיים אם תפרסו אותם למשך תקופות החזר שונות (לפי היכולת הכלכלית שלכם). היערכות זו תאפשר לכם לפעול במידה ותרצו לרכוש מידיהם של הגרוש/ה שלכם את חלקם בנכס בו חלקתם.

6 טיפים למתגרשים
6 טיפים למתגרשים

אל חשש, זהו הליך סטנדרטי ופתרון שרבים נוקטים בו במסגרת הליכי הגירושין, והוא נועד בסופו של יום לפשט תהליכים עבורכם ועבור ילדיכם. זהו פתרון עדיף על חיפוש מקום חדש להתגורר בו, ובטח ובטח כשמדובר על הליכי כינוס נכסים. רכישת הדירה או הבית מידי בני הזוג בהליכי גירושין מסייעים לשני הצדדים לחסוך גם בהוצאות נלוות כדוגמת מיסוי מקרקעין בסכומים גבוהים, הוצאות מעבר כגון תשלומים למובילים ושיפוצניקים, ושכר טרחה עבור עורך דין.

עם זאת, במידה ואין בבעלותכם בית או דירה משלכם, זה בדיוק הזמן הנכון להתחיל ולברר כמה תעלה לכם שכירות באזור מגוריכם, ולהעריך את שיעור ההוצאות הנלוות שתידרשו לשאת בהן לבדכם, כדוגמת תשלומי ארנונה, ועד בית ועוד.

 

טיפ שלישי: השאירו את הילדים מחוץ לסיפור

אם חשוב לכם להימנע מפגיעה בילדיכם בהליך הגירושין שלכם, מומלץ לעשות מאמץ משותף ולהימנע ככל הניתן מהפיכתם לצד במחלוקת שנוצרה ביניכם. זוגות שהופכים את הילדים לקלף מיקוח במסגרת תביעת הגירושין שלהם, פוגעים לא רק בעצמם אלא בעיקר בילדים. בסופו של יום, כדאי לגשת להליך הגירושין ממקום סבלני ומתוך שאיפה לשמור על שלום בית גם כשמפרקים את הבית. זה לטובת כולם.

עליכם לזכור שבת או בן הזוג ממנו אתם נפרדים, עדיין משמש כהורה לילדים המשותפים שלכם. ככל שהילדים צעירים יותר, כך למעורבות שלהם בהליכי הגירושין ובפרט כאשר הם הופכים למסכת מכוערת של הסתה והאשמות, יש פוטנציאל גדול יותר להסב להם נזקים נפשיים לטווח הארוך.

זוגות רבים מופתעים לגלות כי למרות המשקעים שנותרו ביניהם, שמירה על שפה נקיה ואינטראקציה מכובדת מול בני הזוג בתהליך הגירושים, משרתת לא רק את טובת הילדים אלא גם טובתם שלהם, בטווח הרחוק יותר. לכן כאשר אתם מגיעים להסכמה הדדית בנוגע לצורך לערב את הילדים בהחלטתכם להתגרש, כדאי מאוד להיוועץ בגורם מקצועי מתחום בריאות הנפש / ההדרכה ההורית, שיוכל לכוון את ההתנהלות במצב הרגיש הזה, ולעזור לכם להודיע לילדים על הפרידה המתוכננת בצורה נאותה שתקל עליהם.

ברוב המקרים מומלץ לשתף פעולה עם בני הזוג לטובת ההודעה לילדים על הגירושין, ולהבהיר להם יחדיו שהגירושין לא קורים בשום פנים ואופן באשמתם ואינם אמורים לפגוע במערכת היחסים שלכם איתם בשום צורה.

 

טיפ רביעי: חתמו על צוואה בהקדם

אם פתחתם בהליך גירושין מבן / בת הזוג שלכם, סביר להניח כי תעדיפו במקרה בו תלכו חלילה לעולם שכולו טוב, שהרכוש שבבעלותכם לא יועבר בצורה אוטומטית לבעלותם, בהתאם לצוואה הקודמת שניסחתם או לחוקי הירושה על פי דין. לכן, כבר בתחילתו של תהליך הגירושין, כדאי לפנות לעורך דין צוואות וירושות שיערוך עימכם צוואה עדכנית ומפורטת אשר בה תגדירו מי יהיו היורשים שלהם תרצו להעביר את קניינכם לאחר לכתכם.

 

טיפ חמישי: קחו נשימה עמוקה לפני הכניסה להליכי הגירושין

אף שהליך גירושין מטבע הדברים נוטה לעורר מתחים רבים בין בני הזוג, חשוב להפעיל שיקול דעת ולפעול במתינות לכל אורכו. נקיטת אלימות מכל סוג שהוא כלפי בן / בת הזוג, לא זאת בלבד שאינה צפויה להביא לכם תועלת בהווה, אלא עשויה בהחלט גם לפגוע בזכויות שלכם ובאינטרסים שלכם בראיה עתידית.

לא חבל להעמיד את היכולת שלכם להתחיל מחדש בסיכון? הליך הגירושין קשה ממילא לכל המעורבים גם מבלי שיתלוו אליו השלכות פליליות והגבלות עתידיות על אינטראקציה עם ילדיכם. לכן סוף מעשה במחשבה תחילה: פעלו בקור רוח, במתינות ובתבונה.

 

טיפ שישי: היעזרו בעורך דין המתמחה בניהול תיקי גירושין

אם קיבלתם החלטה סופית להתגרש, זה הזמן לפנות לעורך דין גירושין ולשכור את שירותיו. עורך דין גירושין הוא עורך דין המתמחה בתחום של דיני משפחה, שהוא עולם מורכב שמצריך בקיאות משפטית רבה.

לא כל עורך דין יכול לספק ללקוחותיו מענה הולם בנושאים הסבוכים המתעוררים סביב תיקי גירושין, כגון: זכויות הבעל או האישה בתהליך הגירושין, הסדרי משמורת וראיה, חלוקת הרכוש והממון בגירושין, דמי מזונות לילדים ולאישה, וכדומה. מכאן שישנה חשיבות עליונה להסתייעות בעורך דין דיני משפחה שיוכל לספק לכם את התוצאות בהן אתם מעוניינים בהליך הגירושין.

 

התוכן באתר זה אינו מהווה מידע משפטי מחייב, ומומלץ שלא להסתמך עליו בשום אופן. המידע המוצג במסגרת מאמר זה מובא לידע כללי בלבד ואינו מהווה בשום צורה תחליף לקבלת סיוע משפטי אישי מטעם עורך דין המתמחה בדיני משפחה. במידה ונדרש ייעוץ משפטי בנושא גירושין או סכסוכים משפחתיים, יש לפנות בהקדם האפשרי לליווי וייצוג של עורך דין בעל התמחות בדיני משפחה.

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?

מידע נוסף סביב הנושא

פיטרו אותך שלא כדין? כך תפעל

אם פוטרתם בלי שימוע, או שפוטרתם על רקע אפליה של דת, גזע, מין, נטייה מינית ועוד, או שפוטרת לאחר הריון או לידה – ייתכן שפיטרו