נפגעתם במהלך תאונת דרכים? דעו את זכויותיכם!

תאונות דרכים הן חוויה טראומטית ומצערת שעלולה לקרות לכל אחד. ברגע אחד, שגרת החיים מופרת וההשלכות עלולות להיות מרחיקות לכת – פיזית, נפשית וכלכלית. נפגעי תאונות דרכים עומדים בפני אתגרים רבים בדרך להחלמה ושיקום, אך חשוב לזכור שהחוק מעניק להם זכויות וכלים למימוש הפיצוי המגיע להם. במאמר זה נסקור את הצעדים החשובים שיש לנקוט לאחר תאונת דרכים, נדון בסוגי הפיצויים הקיימים ונבחן כיצד ניתן לממש אותם בצורה המיטבית.

 

מינוי עורך דין מנוסה

נושא פיצויים לנפגע בתאונת דרכים והביטוח הוא סבוך ומורכב, על כן מומלץ בחום להסתייע בעורך דין המתמחה בתחום זה. בחירת עורך דין אמין ומנוסה היא קריטית להצלחת התביעה ולהשגת פיצוי הולם. עורך הדין ילווה את הנפגע לאורך כל שלבי התהליך, החל מהערכת סיכויי התביעה, דרך איסוף ראיות ומסמכים חיוניים ועד ייצוג בבית המשפט, אם יידרש. יש לבחון בקפידה את רמת המומחיות, הניסיון והזמינות של עורך הדין ולברר המלצות מלקוחות קודמים.

נפגע במהלך תאונת דרכים

 

דיווח מיידי ותיעוד התאונה

צעד ראשון ומכריע לאחר תאונת דרכים הוא דיווח מיידי על האירוע. יש ליצור קשר עם המשטרה ועם חברת הביטוח ולמסור דיווח מפורט על נסיבות התאונה, כולל מיקום, שעה, מזג אוויר ופרטי המעורבים האחרים. במידת האפשר, מומלץ גם לצלם את זירת התאונה מזוויות שונות ולתעד נזקים לרכבים המעורבים. איסוף פרטי קשר של עדים פוטנציאליים גם הוא חיוני. תיעוד מדויק של האירוע מהווה בסיס איתן לתביעה עתידית, במקרה הצורך.

 

קבלת טיפול רפואי ותיעודו

גם אם הפציעות אינן נראות או מורגשות מיד לאחר התאונה, חשוב לגשת בהקדם לבדיקה רפואית מקיפה. לעיתים, תסמינים של פגיעות מופיעים רק כעבור זמן מה. יש לתעד את כל הטיפולים הרפואיים הניתנים – החל מביקור ראשוני בחדר מיון ועד מעקב מתמשך, אשפוזים, ניתוחים, שיקום ונטילת תרופות. גם אם חברת הביטוח מפנה את הנפגע לרופאים מטעמה, רצוי לקבל ייעוץ נוסף מגורמים בלתי תלויים. תיעוד רפואי מפורט הוא מפתח לביסוס תביעת פיצויים עתידית.

עורך דין מנוסה

 

סוגי פיצויים וחישובם

החוק בישראל מכיר בשלל סוגי פיצויים המגיעים בעת תביעה לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף בתאונת דרכים. פיצויים אלה כוללים, בין היתר:

  • הוצאות רפואיות – עבור טיפולים, אשפוזים, ניתוחים, רפואת שיניים, רפואה משלימה ועזרים רפואיים.
  • אובדן השתכרות – פיצוי בגין ימי מחלה, אובדן ימי עבודה וירידה בכושר ההשתכרות בעתיד.
  • כאב וסבל – פיצוי עבור הכאב והסבל הפיזיים והנפשיים שנגרמו כתוצאה מהתאונה.
  • עזרת הזולת – פיצוי על עלות העזרה והסיוע לנפגע בפעולות היומיום, במטלות ובהתנהלות השוטפת.
  • הוצאות נוספות – פיצוי על נסיעות, טיפולים פרא-רפואיים, התאמת דיור ועוד.

 

חישוב סכומי הפיצויים הוא עניין מורכב הדורש חוות דעת מקצועיות של רופאים, מומחים ויועצים כלכליים. עורך הדין ידאג למנות מומחים אובייקטיבים שיסייעו בהערכה מדויקת של הנזקים, על מנת לקבל את מלוא הפיצוי המגיע.

 

ניהול משא ומתן וקבלת הפיצוי

לאחר איסוף כל החומרים וחוות הדעת הנדרשים, עורך הדין יפתח בהליך משא ומתן עם חברת הביטוח או עם הצד השני, בניסיון להגיע להסכם פשרה על סכום הפיצויים. לעיתים נדרשים מספר סבבי דיונים עד להשגת הסכם מניח את הדעת. רק כאשר נוצר מבוי סתום במשא ומתן, מגישים תביעה לבית המשפט. עם השגת הסכם או פסיקה לטובת הנפגע, מועבר הפיצוי לידיו, ובכך מסתיים הליך התביעה.

דיווח ותיעוד

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?

מידע נוסף סביב הנושא

פיטרו אותך שלא כדין? כך תפעל

אם פוטרתם בלי שימוע, או שפוטרתם על רקע אפליה של דת, גזע, מין, נטייה מינית ועוד, או שפוטרת לאחר הריון או לידה – ייתכן שפיטרו