החוקים בישראל שתצטרכו להכיר כשאתם מגישים תביעה על רשלנות רפואית

לצד הרפואה המודרנית המתקדמת והשימוש באמצעים רפואיים טכנולוגיים חדשניים, מקרי הרשלנות הרפואית עדיין מתרחשים ובגינם ניתן יהיה להגיש תביעת רשלנות רפואית ולקבל פיצויים בהתאם. במידה ואתם מתכננים להגיש תביעת רשלנות רפואית, עליכם יהיה להכיר מספר חוקים של מערכת המשפט בישראל, בהם נעסוק בהרחבה במאמר שלפניכם

 

רשלנות רפואית – הגדרת החוק

כולנו, צעירים ומבוגרים כאחד, נעזרים בשירותי הרפואה בישראל לביצוע מגוון פרוצדורות רפואית, החל מטיפולים פשוטים ועד לפרוצדורות רפואיות מורכבות, דוגמת ניתוחים מסובכים. על אף מקצועיותם הרבה של אנשי הצוות הרפואי והאמצעים הרפואיים הטכנולוגיים המתקדמים, מקרי רשלנות רפואית הם עדיין תופעה קיימת ואף שכיחה למדי.

החוק בישראל אינו מגדיר בצורה ברורה וחד משמעית מהי רשלנות רפואית, כאשר החוק נעזר במבחן הרופא הסביר כדי להכריע האם אכן מדובר במקרה רשלנות רפואית. כך, בכל מקרה בו התרחשה סטייה מנורמות הטיפול המקובלות, בין אם בשלב האבחון ובין אם בניתוח עצמו, באופן שגרם למטופל נזק, הרי שייתכן בהחלט ויהיה מדובר ברשלנות רפואית.

 

חשיבות הכרת החוקים בישראל הנוגעים לתביעת רשלנות רפואית

תביעת רשלנות רפואית היא תביעה המתנהלת במסגרת דיני הנזיקין ומוגשת לרוב כנגד המוסד הרפואי בו התבצעה באופן רשלני הפרוצדורה הרפואית, כאשר סיוע של עורך דין דוד פייל – רשלנות רפואית יסייע לכם בהחלט למקסם את סיכויי הצלחת התביעה.

את הצד המשפטי אנחנו אמנם משאירים לידיו של עורך הדין שבחרנו ובכל זאת, ישנם מספר חוקים שבהחלט כדאי להכיר לפני שמגישים תביעת רשלנות רפואית, הן בשביל הידע הכללי שיאפשר לכם להתמודד בצורה טובה יותר עם התביעה והן בשביל הכרת זכויותיכם.

 

תביעת רשלנות רפואית – החוקים בישראל שחשוב להכיר

 

  • חוק חובת הגילוי

חובת הגילוי חלה על הרופא המטפל, המחויב למסור את המידע אודות הטיפול הרפואי המיועד צורה ברורה, מקיפה ומפורטת. הדברים אותם הרופא מחויב לחשוף הם – האבחנה, הטיפול המיועד, סיכונים ותופעות לוואי וטיפולים חליפיים.

 

  • חוק זכויות החולה

חוק זכויות החולה מגדיר ומפרט בדיוק את זכויותיו של החולה, במטרה לוודא שאכן יקבל טיפול רפואי נאות, תוך שמירה על כבודו ופרטיותו.

 

  • חוק ביטוח נפגעי חיסון

בכל מקרה בו נפגעתם כתוצאה מחיסון, כדאי שתכירו את חוק נפגעי החיסון, המגדיר בבירור מהם החיסונים הנכללים בחוק וכן את התקנות והדינים הקשורים לדיני נפגעי החיסון.

 

כיצד עו"ד רשלנות רפואית יוכל לסייע לי?

הזכרנו אמנם מספר חוקים עיקריים הקשורים לתחום הרשלנות הרפואית, אך למעשה, קיימים לא מעט חוקים ותקנות נוספות, אותם עורך הדין המנוסה בתחום רשלנות רפואית צריך להכיר היטב, באופן שיסייע לכם להוכיח את הקשר הסיבתי ולבסס את עילת התביעה בצורה האופטימלית.

 

לסיכום

כאשר ניגשים לתביעת רשלנות רפואית, חשוב להכיר מספר חוקים השייכים לתחום, הן בשביל הידע הכללי והן בשביל הכרת זכויותיכם, כאשר החוקים העיקריים הם: חוק חובת הגילוי, חוק זכויות החולה וחוק ביטוח נפגעי החיסון, חוקים אותם עורך הדין המתמחה בתחום צריך להכיר היטב, באופן שיסייע להוכיח את הקשר הסיבתי ולבסס את עילת התביעה מעל לכל ספק.

תביעת רשלנות רפואית

רוצה לחזור לחלק מסוים בעמוד?

מידע נוסף סביב הנושא

פיטרו אותך שלא כדין? כך תפעל

אם פוטרתם בלי שימוע, או שפוטרתם על רקע אפליה של דת, גזע, מין, נטייה מינית ועוד, או שפוטרת לאחר הריון או לידה – ייתכן שפיטרו